fredag 17 maj 2013

Tyvärr, grabbar, det är kjolen som är till salu!

I dagarna har väl ingen kunnat missa Emelie/En blommig tekopps eminenta inlägg angående American Apparel och deras sexistiska bilder på bland annat skjortor.
Hon har givetvis helt rätt i allt hon säger och det är ju inte första gången AA är i blåsväder.

När en ser den här bilden kan en ju ställa sig frågan: vad är till salu, är det tjejen eller kjolen? (Tyvärr, grabbar, det är kjolen).


Det mest sjuka/sorgliga i det hela är AA:s uttalande. De säger, bland annat:

"Tyvärr har några bloggare förväxlat en konstnärlig fotografering med en produktfotografering och till följd av det bröt en kontrovers ut"

Först och främst kan jag inte riktigt se skillnad på en "produktfotografering" och en "konstnärlig fotografering" när det gäller en webshop där de visar upp produkter som de vill att vi ska köpa. Alla bilderna är skapade för att sälja produkterna. Bilderna från de olika typerna av fotografering ligger bredvid varandra på hemsidan och alla bilderna är skapade för att visa upp produkten.

Här är det skjortan vi ska titta på. Skjortan! (En kan till exempel bära den när en ska sova).


 Men okej, jag fattar vad han från AA menar.
Men det är ju himla intressant att så fort det är konstnärligt då måste tuttar och rumpor visas. Inte kan en skjorta visas med jeans till. Nej, herre min påve, för att se hur skjortan ser ut på ett konstnärligt sätt så måste rumpen vara bar. Så är det ju bara. Eller så måste tuttarna synas. Det fattar väl alla. Det är ända sättet att förstå hur fin och bra den här skjortan verkligen är.

En kan till exempel bära den på stranden. Då räcker det med små bikinibyxor till. En bikiniöverdel blir hel onödig, skjortan räcker.


Läs även Nanna Johanssons fantastiska inlägg om hur det kan gått till när bilderna kom till.

2 kommentarer:

Michelle sa...

Finner inga ord! Måste kvinnorna verkligen behöva visa allt? Och om detta ska vara konstnärligt... varför är inte männen nakna också?


Var gärna med i min tävling:
http://mischakaro.wordpress.com/2013/05/17/vinn-ett-skal-fran-lux-case/#comments

Malin Aurora sa...

Jag kan bara skaka på huvudet åt detta alltså.