lördag 11 maj 2013

Fyll-en-påse-rea!

Igår hade jag värsta bästa shoppingdagen. Min farsa ringde mig och undrade om jag ville med på bag sale på Americana Classic Vintage Warehouse, vår allra bästa lokala second hand. Jag sade givetvis ja. Finns det nåt jag älskar så är det reor. Speciellt när jag får fylla en hel kasse för 200 spänn. Det är så mycket kläder för så lite pengar att jag nästan blir snurrig.

Jag fick med mig ganska mycket hem, om vi säger så. Två blusar, fyra klänningar, två kjolar, en jacka, en väst, en portmonnä och en liten väska. För två hundra kronor. Som jag inte ens betalade, för det gjorde farsan!!


Jag provade inget i affären, för det var asamycket folk och kö till provrummet och jag har inget tålamod för provrumsköer. Så allt var oprovat och jag var lite orolig att saker inte skulle passa. Men när jag kom hem och provade igenom allt var det bara en klänning som inte passade. Den tjusiga, rosa Virgin Suicides-långklänningen var alldeles för smal liksom. Jag kunde inte dra igen den i ryggen. Så himla synd, för den var jättesnygg på.


Allt annat satt som en smäck. Den svarta pennkjolen till exempel var klippt och skuren för min kropp. Likaså den lila, prickiga magblusen. Jag är nästan förvånad så bra allt passade. Men efter års second hand- och loppisshopping blir en ganska bra på att se vilka kläder som kommer att passa.



Den här prickiga 90-talslångklänningen med förklädeskänsla åker på idag. Den passade mig helt jäkla perfekt. 


Den sitter liksom perfekt slickad efter min kropp. Utan att på något sett vara tajt, bara alldeles perfekt. Det är en sån himla skön känsla när kläder passar så bra!


Jag är himla glad att jag var på Americana igår och inte idag. Idag är det nämligen marknad i stan och det lär vara ungefär hur mycket folk som helst. Men annars är det ett hett tips, om en gillar amerikansk second hand. De kör den här fyll-en-påse-rean varje fredag och lördag i resten av maj.

1 kommentar:

lisa sa...

åh fina kläder du fyndat på second hand och bästa var ju att din pappa betalade :)