torsdag 4 april 2013

Påskhelgen på Öland

Jag firade påskhelgen på Öland tillsammans med min mans familj i deras lantställe där. Det var soligt varje dag och himla mysigt, men oj så mycket snö det var. Det var jag inte riktigt beredd på.


Så här mycket snö var det när vi kom ner på lördagseftermiddagen. Väldigt fint var det ju, men det kändes inte så vårigt. 


Jag, Daniel och Blixten började med att gå en promenad i de fina omgivningarna. Vi är nästan alltid bara här på sommaren eller hösten, så det kändes annorlunda med all snö. 


Runt knuten från deras hus är det väldigt lantligt och fint. Precis som jag vill ha det.


Visserligen var det mycket snö, men det var i vart fall alldeles soligt så jag njöt av det. Jag vill ungefär ha hur mycket sol som helst nu. Det känns som jag har saknat det den här vintern. 


Röda stugor med vita knutar är så himla idylliskt. Jag fotade varenda hus jag såg på vår promenad.



När vi kom tillbaka till Daniels familjs hus så var det dags för att öppna flaskorna med bubbelvin. Det ska ju firas när det är påsk. Men ännu mer så firade vi att min man fått fast jobb! Jippi och hurra för det!


Blixten var inte lika pigg på bubbelvin som jag var. Han var mest trött efter många timmar i bilen. 



Sen åts det en massa mat. Precis som det ska göras på påsk. Och på alla högtider. Egentligen alla dagar i hela livet. Mat är så himla gött. 




På söndagen så solade vi på trappan. Det gick bra att sitta ute om vi satt mot husväggar, i solen, i lä. Då var det skönt. Vi drack öl och pratade om allt möjligt efter en dags shopping. Jag hittade läderkängor som hade kostat 700 kr nedsatta till 79 kr. Det är kan en kalla fynd. 



Jag njöt i solen och Blixten åt tuggben. 



Blixten njöt i solen han med. Han är en riktig solhund. Värme och solljus är hans bästa.


Daniel hjälpte våren på vägen. 


På måndagen var vi på Vida konstmuseum, men det har jag inga bilder på. Det var himla trevligt och spännande. Vi åt en massa mer mat, gick fler promenader, spelade TP och sedan på tisdagen så åkte vi hem. Det var en himla bra påskledighet. Den var så lång att jag missade en dag i skolan, men vad gör det om hundra år? Mysiga påskhelger på Öland kommer inte alltför ofta, så en får passa på och ta tillfället i akt.

1 kommentar:

Malin Aurora sa...

Åh vad mysigt med Öland!