onsdag 28 november 2012

He sees you when you're sleeping, he knows when you're awake

När jag skrev om jullåtar i listan några inlägg ned, så glömde jag ju en av mina favoriter. Den ganska så konstiga (många jullåtar är det), men himla bra och glatt julig. Santa Claus is Coming to Town!


You better watch out, you better not cry, you better not pout, I'm telling you why

 Idag ser jag alldeles härligt from ut, som en prästfru från 1800-talet med långärmat och långkjol.



Men se, skenet bedrar ty kjolen är helt i spets. Helt möjligt att se igenom den. Dock har jag ju såklart strumpisar under.


Luggen har jag delat i mitten dagen till ära. 



Mina bästa djur: del 3, Brugd

Med skräckblandad förtjusning presenterar jag mitt tredje bästa djur: brugden!

Brudgen är ju alltså en hajart och jag avskyr ju hajar och egentligen allt som lever under vattnet. Alla de djuren skrämmer mig nåt enormt. Jag hatar ungefär allt som är under vattnet och tycker att dykning skulle vara det läskigaste nånsin. Men det är nåt visst med en brugd. Titta bara:


Den ser bara så himla go ut. Som att den hör hemma i Hitta Nemo eller Hajar som hajar eller nåt. Ett roiktigt tecknat film-utseende. Tjusig, skulle jag nästan vilja säga.


Stora som tusan är dom. Aningens mindre än valhajen, som ju som bekant är världens största fisk. Det läskigaste med brugden är att det inte alls lever så långt härifrån, som de flesta andra hajar. Det kan hittas i Norska vatten samt (fast inte så himla ofta) vid Sveriges västkust. Fatta själv att vara ute på simtur och träffa en sån här jätte! Skräcken!


Fast de är snälla såklart. De har minimala tänder och ligger mest och äter plankton. Men jag skulle ändå kissa på mig om jag träffade en. Men de ser snälla ut, tycker jag. Liksom milda. Aningens dumma.


Jag tänker mig att de flyter runt och säger "Heeeeej...". 



(Bilderna kommer från en halt vanlig googling av "Basking shark").

tisdag 27 november 2012

Regnig tisdag


Idag har det varit ett helt bisarrt regnväder men jag kläder mig i mjuka, stickade kläder och då känns det mer okej. Jag och Blixten var ute i regnet i en och en halv timme och var dyngsura när vi kom hem. Det bokstavligt talat droppade från Blixtens regnjacka, den var genomblöt. Mina strumpor var lika blöta dom, tydligen är mina stövlar alldeles värdelösa.


Bröllopet från gästernas synvinkel

Dagen innan bröllopet, när vi dukade och fixade ordning lokalen, så lade vi ut en massa engångskameror på alla bord. Tio kameror för att vara exakt. Vi tänkte att det kunde vara en kul grej att få en massa bilder som gästerna själva tagit. Det fungerade så himla bra! Ungefär alla gäster älskade engångskamerorna. Vissa hade svårt att förstå konceptet med engångskamerorna, det vill säga att det var film i dem och att det inte var digitala. Men när folk kommit över den lilla tröskeln och lärt sig vrida upp filmen så gick det fantastiskt bra.

Folk duktigare på att fota än vad jag trodde och vi fick ut 225 bilder från engångskamerorna. Bara några hade ett finger mitt i.

När Backstreet Boys hördes ur högtalarna visste danslyckan inte sina gränser och en klassisk danshög bildades. Såklart.

En av de bästa grejerna med engångskamerorna var att de kunde vara med överallt. Alltså, en behövde inte vara rädd om dem, så folk släpade med dem överallt. De var med hela tiden på dansgolvet och de kunde tappas på golvet och läggas i Baileys. För de höll ändå. Digitalkameror har ju en tendens att gå sönder om en är lite oförsiktig med dem. 
Här är David och David i en diskussion om nåt viktigt (T-Rex?).

Jag vet inte hur, men på nåt sätt så är ofta kökshänget det bästa. 

Dansring! Alla får gå in i mitten och bust a move. Jag körde givetvis balettsnurr pga hade världens bästa klänning med tyllkjol. 

David körde... roboten? Fast det roligaste med den här bilden är ju hur peppade David och Jesper är i bakgrunden. 

Adam och min under den här kvällen alldeles nyblivne man.

Mer dansring. Jesper stilar. Flickorna är som förtrollade. Samt Gustav. 

Jag och Daniel dansade lite styrdans. Till allas förtjusning.
Sen dansade jag vals med Björn till Bängen trålar. Men det finns det inga bilder på.

Finfina Amanda och jag. Jag är så himla glad att det var så många människor som kom långväga för att vara med på vår kväll. Tyvärr hann jag ju inte prata eller umgås med alla så mycket som jag önskat, men gud så glad jag var att alla kom. Jag har inte skrattat så mycket som jag gjorde den här kvällen på himla länge.

Jesper, jag och Gustav. Hade någon tänkt till hade vi kunnat slänga in Matilda och Rasmus på den här bilden också så hade vi haft en jättefin syskonbild, men det var det ingen som gjorde. Att jag håller i en öl förhöjer verkligen bilden. Klart bruden ska dricka!

Det här är ju under middagen så den borde kanske ligga tidigare, men alla dessa bilder är ganska huller om buller.  Tio olika kameror som är använda under hela kvällen i olika delar av huset. Inte lätt att sortera och att ha ordning är inte särskilt viktigt tycker jag.
Middagen åts i två olika rum på grund av platsbrist. Det var såklart lite tråkigt, men det funkade himla bra ändå. Rummet vi satt i blev det uppstyrda rummet och det andra rummet kallades under kvällen "häftiga rummet" alternativt "party rummet". Det var de som satt där mycket nöjda med.


Den här bilden är från det andra rummet och bilder därifrån är lite extra roliga för mig att se eftersom jag inte satt där själv. I det rummet var det helt blandat med släkt och våra vänner så vid alla bord sitter folk som aldrig träffat varandra tidigare. Men det verkade gå fantastiskt bra och folk minglade och umgicks precis som vi hoppats. På den här bilden skålar min morbror Peter och hans fru Malin med vår vän Adam och hans flickvän Hanna. 

Jag är faktiskt förvånad över hur bra vissa bilder blev. Jag trodde att engångskameror var riktigt megausla, men de var faktiskt ganska okej. Och vi fick med alla hem också. Jag var länge rädd att det skulle uppstå någon form av Vänner-situation, där Chandler glömmer alla engångskamerorna från deras bröllop och får åka tillbaka till lokalen med Ross och återskapa alla foton. Det slapp vi. Som tur var.

måndag 26 november 2012

Black panthers


Detta fantastiska halsband från Monki borde verkligen finnas i min ägo. Jag kan för mitt liv inte förstå varför det inte gör det? Det är så mycket jag så det är knappt sant. Alldeles fantastiskt snyggt!
Jag känner att jag borde gå runt med pantrar runt halsen, det är meant to be.

Måndag förmiddag

Måndag förmiddag och jag har precis kommit hem från en informationsträff med Arbetsförmedlingen. Vilket deprimerande sätt att börja veckan på. Tyvärr kommer veckan sluta ännu mer deppigt. 
Jag har så himla svårt att se mig själv som arbetslös. En sån där utan jobb. Arbetslös. Det är ju inte jag. Och nu så är det det. Så konstigt. Jag borde liksom ha ett jobb. Jag är förvånad över att inte alla vill att jag ska jobba hos dom. Jag är skitbra på att jobba. Jag är trevlig och jag har arbetslivserfarenhet och jag har flera hundra högskolepoäng. Ska jag stå utan jobb? Så fel så att det inte är sant.

En gubbe på mötet idag berättade hur många lediga jobb det finns i vår region och i hela Sverige. Det finns en massa sa han och är bara att söka. Det är kul att söka jobb, sa han. En kvinna räckte upp handen och frågade; Hur många arbetslösa finns det då, som ska slåss om de här jobben? Då blev gubben sur och sade att det inte är det vi pratar om just nu. Nu pratar vi om alla bra, ledig jobb det finns, sa han. Jaha, tänkte jag. Hör inte de två grejerna liksom ihop?

söndag 25 november 2012

Mera lista!

1. Hur gammal är du om fem år? 31!
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Daniel. Det gör jag typ varje dag.
3. Hur lång är du? 172 cm.
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Igår kväll såg jag Practical Magic, en 90-talspärla med Sandra Bullock och Nicole Kidman som häxor.
5. Vem ringde du senast? Mamma
6. Vem ringde dig senast? Daniel.
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Mhm!"
8.Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms, såklart! Jag gillar inte alls att ringa. Fast till vissa i äldre generationen funkar det ganska så mycket bättre att ringa, så jag låter situationen bestämma.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda.
10. När såg du senast din mamma? Typ för en timme sedan. Vi var där och fikade och visade bilder från engångskamerorna från bröllopet. Över 200 bilder blev det, så det var en del att gå igenom.
11. Vilken ögonfärg har du? Blå, grönaktig.
12. När vaknade du i dag? Jag blev väckt klockan 13. Jag jobbade nämligen i natt.
13. Vilken är din favoritjulsång? Jag älskar julmusik!!! Typ hela Absolute Christmas skulle jag vilja svara. Men den här är ju ganska bra:




 Eller den här:

Och jag har ju svårt att motstå:



14. Vilken är din favoritplats? Hemma!
15. Vilken plats föredrar du minst? Busshållplatsen när det är kallt.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år?  Inte en anings. Men jag har det nog ballt.
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Allt! Jag hatar natten och mörker och allt som lurar i mörkret. Det gör jag nu och det gjorde jag när jag var liten med. Långa, smala, obehagliga män som står och lurar i mörkret, demoner, spöken. Samt pantrar.
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Igår när jag och Daniel gick igenom alla gästboksinlägg från bröllopet. Vi känner himla roligt, omtänksamt och smart folk.
19. Hur stor är din säng? En vanlig dubbelsäng. Men jag har ju bara halva. Och knappt det, eftersom Blixten tar ganska stor plats för att vara en liten hund. 
20. Har du stationär eller bärbar dator? Den är bärbar, men jag kan ju inte påstå att jag bär runt på den så ofta.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan. Jag har bara kläder på om jag har nattgäster. Eller om det är kallt. Men mitt täcke är så himla varmt att det är i princip aldrig kallt därunder.
22. Hur många kuddar har du i sängen? En, såklart. Inte behöver en fler?
23. Hur många landskap har du bott i? Två stycken.
24. Vilka städer har du bott i? Malmö och Oxelösund.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Beror på situationen. Ute har jag gärna skor på. Fryser jag vill jag ha strumpor. Men är jag inne och det är behaglig temperatur så föredrar jag helt klart att vara barfota.
26. Är du social? Nej, det vill jag inte påstå.
27. Vilken är din favoritglass? Allt. Skulle aldrig säga nej till glass pga smak.
28. Vilken är din favoritefterrätt? Igen, typ allt. Gärna nåt med choklad.
29. Tycker du om kinamat? Svingott.
30. Tycker du om kaffe? Åh, ja. Jag har en ny bryggare, så nu är det ännu godare.
31. Vad dricker du till frukost? Kaffe eller te.
32. Sover du på någon särskild sida? Höger sida av sängen. Alla sidor på min kropp.
33. Kan du spela poker? Nej. Men när jag gick i mellanstadiet spelade vi ofta klädpoker. Då kunde jag nog, men om det var, så att säga, riktiga regler, det vet jag inte.
34. Tycker du om att mysa/kela? Med min man och min hund gillar jag det. Med andra människor, inte så mycket.
35. Är du en beroendemänniska? Nej, inte direkt.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Känner är väl att ta i (pga att vi känner verkligen inte varandra) men Emily Deschanel, alltså Dr. Temperance Brennan, är exakt och precis 10 år äldre än mig, på dagen.
37. Vill du ha barn? Åh, ja! Flera stycken.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska har jag ju läst ganska så många år i skolan så det tycker en ju att jag kan säga att jag kan.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, tack och lov.
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet!
41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder allra helst.
42. Äger du dyrbara smycken? Min tjusiga vigselring.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Svinamånga. Alldeles för många för att nämna här. Men nyligen började jag titta på Jakten på det perfekta livet och det gillar jag massor.
44. Kan du rulla med tungan? Yes box.
 45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag själv. Men det får en väl inte säga, så jag säger min man.
46. Sover du med gosedjur?  Nej, men ett levande djur. Det räcker och blir över.
47. Vad har du för ringsignal?  En vanlig från Samsung som heter The Secret Forest. Jag valde den nog mest pga namnet.
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?  Jag själv har inte det, men det är möjligt att mamma eller pappa har.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Min lilla röda almanacka.
50. Flirtar du mycket? Hahaha, nej. Jag har aldrig varit bra på att flirta.
51. Kan du byta olja på bilen? Jag har aldrig provat, så nej. Vi har ingen bil.
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?  Nej, kör inte bil. Däremot har jag fått böter på bussen.
53. Vilken var den senaste boken du läste? Jag läser fyra just nu: A Clash of Kings av George R. R. Martin, 50 Shades of Grey av E. L. James, The Water-Method Man av John Irving samt The Traitor Queen av Trudi Canavan.
54. Läser du någon dagstidning? Japp, Södermanlands Nyheter.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, jag är inte prenumererartypen.
56. Dansar du i bilen? Jag dansar så fort jag får chansen. Ofta på jobbet, vilket kan vara skämmigt, men jag låter det inte vara det.
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Lyssnar otroligt sällan på radio.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Saker att komma ihåg i natt på jobbet.
59. När var du i kyrkan senast? Ingen aning, men ska dit i veckan på begravning.
60. Är du lycklig? Ja, det är jag verkligen.

lördag 24 november 2012

Doggy style


Jag har en ny kofta. Den är rosa med hundar på.

fredag 23 november 2012

Röda naglar och morgonkaffe klockan tio på förmiddagen


Idag dricker jag morgonkaffe i en av de nya kopparna vi fick i bröllopspresent. Jag kan fortfarande knappt förstå att vi fick så mycket fint i present. Men det var ju inte det jag skulle skriva om nu. Det var naglarna. Igår målade jag dem röda. Knallröda. Jag har inte haft knallröda naglar på hur lång tid som helst. Inte ens i år tror jag. Eller, det kanske jag har, men jag kan inte minnas att jag målat några röda naglar. Men igår blev jag så himla sugen, för jag tittade igenom alla avsnitt av "Jakten på det perfekta livet" med grymma Hanna Hellquist. Och hon körde röda naglar i det programmet. Och jag blir ju så himla påverkad av sånt. Ser jag nåt snyggt på tv eller film så måste jag bara ha/fixa det direkt. Röda naglar är så enkelt att fixa så jag var tvungen att göra det på en gång. Jag pausade mitt i och gick och hämtade nagellacket. Röda naglar är så himla snyggt. Det kan aldrig gå fel. Och de syns på långt håll. Det gillar jag.

torsdag 22 november 2012

Nuläget

Just nu är jag lite inne i ett vakuum tror jag. Det har varit så himla mycket runt bröllopet så länge att nu blir det ganska så tomt. Jag har planerat och tänkt och drömt och fantiserat så mycket att nu när det är över vet jag inte riktigt vad jag ska planera och drömma om nu. Julen? Det känns inte så peppigt. Den är för långt bort och vädret är för grått. Hade jag fått lite sol och snö så kanske jag hade kunnat julpeppa. Men inte nu. Vad ska egentligen hända efter en har gift sig? Jag var så uppe i varv hela förra veckan att jag inte riktigt kan slappna av nu. När det är över. Jag förstår varför folk åker bort på resa i samband med bröllop. Det hade suttit fint. Det hade jag behövt. Ligga på en strand i Karibien och sola min bleka kropp.


Nästa vecka blir inte mycket roligare. Helt ärligt så blir den mycket sämre. Både begravning och sista dagen på jobbet väntar. Usch, vad jag inte ser fram emot nästa vecka. Två jobbiga dagar efter varandra.

Och sedan är jag arbetslös. Så dystert. Jag har knappt orkat tänka på hur det kommer bli. Det är så värdelöst att vara arbetslös. Folk som har fast jobb vet inte hur lyckliga de är.
Mycket plus och mycket minus den här månaden. Inte konstigt att jag känner mig slut.

onsdag 21 november 2012

Puss!

Bilder på själva vigseln har jag inga, för fotografen har inte skickat sina än. Men bilder från festen, efter middagen, det har jag en hel massa. Jag struntade helt i att fota i middagen och början på kalaset. Jag hämtade fram min kamera vid nio-halv tio-tiden. Jag har inte så jättemånga bilder, men jag har några. Bland annat den här. En bild på oss omgivna av våra fina vänner. Vissa, som min mamma skulle säga, aningens på pickalurven. Men det är väl helt okej när det är bröllop.


Tickled Pink

Så länge sedan som i somras gjorde jag en stor beställning från Elf. Den innehöll en hel massa roliga grejer, bland annat ett rouge. Som jag liksom helt glömt av. Jag har knappt använt det alls. Till nu på höstkanten. Jag återupptäckte det långt ner i min sminkväska, provade det och det var så himla snyggt! Tickled Pink heter färgen och den är fint mörkrosa med bara aningens skimmer, så lite att det knappt alls syns, men blir fint glödande på kinden. Jag gillar när mina kinder glöder, helmatta produkter känns liksom lite tråkiga. Jag vill ha glow. Fast just den här produkten är väldigt nära att vara matt. Men ändå inte helt.


Av billiga rouge jag provat är detta helt klart min favorit. Det är bara så... fint.
Nu blir jag sugen på att prova fler rouge från Elf. Det här kostade 42 kronor och det är ju nästan ingenting. Det är ifrån Elfs "Studio"-linje, vilken ju är lite dyrare än vanliga Elf, där ett rouge kostar strax under 30 kronor.



tisdag 20 november 2012

Embracear min töntighet



I fredags, precis före vår vigsel, satt jag i en bil utanför Birgers Konditori. Min kille var därinne och handlade en smörgås och hans söta syster satt i förarsätet. Jag satt där bak. Så klart. 
Då spelade radion den här låten. Give Your Heart a Break. Det var första gången jag hörde den. Jag tyckte den var så himla... bra. Vid tillfället trodde jag att det var Rihanna. Eller nåt sånt. 
Det var nåt sånt. Det var Demi Lovato. Jag vet inte vem hon är. Men, att döma av videon, verkar hon ju vara en söt tjej. Och jag gillar fortfarande låten. Hur pinsamt det må vara. Hur ohippt. Jag gillar't. Kanske på grund av att jag var kärlekssvag första gången jag hörde den. Jag var omdömesförvirrad. Men ändå. Jag gillar den. Nu spelar jag den hela tiden. Går och nynnar den på jobbet. Sån är jag nu. Jag embracear min töntighet.

söndag 18 november 2012

Dagen innan vigseln

Jag känner att jag bara måste börja detta inlägg med; Ihhhhh!! Jag är gift!

Så, nu var det ur vägen. Det var ganska så himla mycket att fixa med innan vigseln, så i torsdags var vi i lokalen hela dagen och möblerade om, bar upp stolar på övervåningen, dukade, blåste ballonger och så vidare. Allmänt fix inför den stora dagen alltså.

Jag var givetvis himla peppad. Här står jag på övervåningen framför presentbordet som bara har två presenter på sig, men som under nästa dag blev helt överfullt.

Dukningen tog lång tid, men blev väldigt fin. När blommorna och piffet kom på blev den ännu finare. 


Lokalen som vi hyrde för vigseln, Mästerlotsen, är en jättemysig lokal som ligger i Gamla Oxelösund och har skärgården som utsikt.



Jag var så nervös inför morgondagen och lite stressad för att vi inte skulle hinna allt.

Blixten var med, men han hjälpte inte till så mycket. Mest hängde han i hallen på ett gäng trasmattor som fungerade utmärkt som dagbädd.

Björn, vår toastmaster, var alldeles underbar och hängde bland annat upp ballonggirlanger i alla rum.

Min mamma var den som blåste ballongerna. Men hela familjerna hjälpte till. Alla var ganska så fantastiska. 

När vi var så trötta att vi knappt kunde stå längre, så kom det pizza! Men eftersom att alla borden var festdukade så fick vi stå och äta i köket. Pizza har aldrig varit så gott.

När solen började gå ner blev lokalen bara mysigare. Tur det, eftersom under själva festen så kommer det ju vara mörkt hela tiden.


Huset är grönt och har de finaste snickerierna.


Lite såhär såg det ut dagen innan vigseln. Det var en massa grejer som skulle fixas, men när vi gick hem i torsdags så kunde jag känna mig lite lugnare i alla fall. Då var det bara allt annat kvar. Typ vigseln och festen. No big deal.

onsdag 14 november 2012

Take me out tonight, Because I want to see people and I want to see life


Den här dagen har jag sovit halva, på grund av nattjobb, sedan har vi gjort slutspurten med bordsplaceringen till bröllopet, skrivit ut hur många papper som helst och klippt i en evighet. Och sedan har vi fixat utomhusbelysning också, det behövs liksom ganska mycket sådan eftersom vigseln ska ske utomhus och det är ganska så himla mörkt ute. Och så hann vi med att äta på McDonalds. Det var ett krav från min sida. Jag kände att jag verkligen behövde milkshake och blåbärspaj.


Jag hade en ganska bra hårdag idag också, förresten. Det blir ofta så när jag jobbat natt. Håret blir så fluffigt när jag tvättar det klockan 06 och sedan går och lägger mig i en massa timmar.

Rock and roll all night, and part of every day

Vilken dag är det idag?
Onsdag! Fast jag har precis blivit ledig, så det är i princip fredag.
Om du var en emoji vilken skulle du vara då?
Oj, ingen aning. En glad i vart fall.

Vad ska du göra ikväll?
Träffa min pappa och styra upp grejer inför bröllopet som sker om TVÅ DAGAR!
Säg två bra uttryck:
Det blir tre:
Upperst
Värdekasst  
Kliddigt
Vad blir du glad av få höra att du är?
Snäll! Och rolig!

Visa en bild du inte minns ha tagits:

Det här är alltså på min studentbal som var på Stjärnholms slott. Men vad gör jag? Var i slotten är jag? Varför är det svart? Vem fotar? Så många frågor, så få svar.

Vem saknar du?
Alla människor som jag gillar. Men på fredag får jag träffa de flesta, pga de är gäster på mitt bröllop!! (Känner att det kommer bli mycket bröllopstjat den närmsta tiden). 
En bild på något som är asbra att ha:

En hund i sängen.

En outfit som är ovanlig för dig att ha på dig:

Hatt! Okej, det är kanske inte en hel outfit, men ändå. Hatt. Mycket ovanligt. Inget som jag känner mig bekväm i.

Vad är du bra på?
Hålla deadlines, titta på serier i timmar i sträck, göra tricks med Blixten, laga pastasåser och reafynda.

Vad vill du ha?
Regnfritt på fredag. Men nu jinxade jag det säkert.

Vad tycker du är roligt?
Göra nya saker, bära nya kläder, gå en skogspromenad med hunden, titta på en dålig film och äta skräpmat och godis med Daniel, David och Persson. 
Vad är du dålig på?
Vara vaken sent (fast det går himla bra när jag jobbar natt), dammsuga, komma ihåg saker.
Vad tänker du baka i veckan?
Ingenting alls. Jag bakade saffransbullar för ett tag sedan, det får räcka.
Hur ser du ut när du är nyvaken?
Rufsig lugg som står åt alla håll, förvirrade ögon och puffigt ansikte. Himla trött, alltså.

Vem är du kär i just nu?
Min fästman!

Vad var det första du snodde?
Vet inte om jag har snott nåt? Inget speciellt i vart fall. I högstadiet höll alla balla på att sno saker när marknaden var i stan, typ små ringar och liknande, men jag minns inte om jag vågade. Jag är ganska feg. Och laglydig.

En bild då du dricker alkohol:
En jättegammal bild, från gymnasiet, på mig när jag dricker vitt vin. Antagligen var det Golden Gate, som inte heter så länge, för den var billig som stryk, kom i litersförpackning samt hade hög alkoholhalt. Nu för tiden dricker jag aldrig vitt vin längre. Kanske på grund av den här tiden? Vad Juan gjorde med hammaren kan jag dock inte minnas.

Vad har du tänkt göra länge men ej gjort?
Styra upp saker, svara på mejl osv.
Vad bävar du inför?
Bröllopet. Det måste bli bra, det bara måste det.
Vad händer i helgen?
Jag ska bli någons fru.
Är listan slut nu?
Verkar som så, ja.