onsdag 31 oktober 2012

31 oktober

Det är den sista oktober och så här såg jag ut idag.




Nu har jag precis tittat på Grey Gardens och ska åka och jobba natt.

Mina bästa djur: del 2, Kapybara

Mitt andra bästa djur i denna underbara serie om djur är kapybaran. Eller vattensvin, som vi ibland säger på svenska. Det namnet passar ganska bra, för det är i princip ett stort marsvin. Men mycket ballare. Givetvis. Kapybaror är gärna i vatten, vilket är ganska givet på grund av namnet. Eftersom de bor i områden där det finns farliga djur i vattnet, typ kajmaner, så borde det vara osmart att vara i vattnet, men kajmaner äter inte kapybaror oftast. (Antagligen för att de är så badass).



När jaguarer attackerar kapybaror använder de den smarta tekniken att fly ner i vattnet (dock lyckas den tekniken inte alltid då jaguarer är svinsnabba).



Men mest gillar jag kapybaror för att de ser så himla obrydda ut. Så himla I don't care om precis allt. Kolla lirar'n ovan till exempel. Han är stencool.


Och de har söta bebisar också. Vilket givetvis är ett stort plus. Kolla den lilla minikapybaran bara. Den skulle jag vilja ha i fickan och ta fram och gosa med.


De är ganska så himla stora också. Kolla kapybarahuvudet mot kajmanhuvudet. Mycket större!


Det här med kroppen och dens syn på sömn

Varför, åh, varför är det så att när jag ska gå upp tidigt, om jag har ett möte eller ska jobba eller ska med tåget eller något liknande, då är jag så evinnerligt trött då klockan ringer? Inte en chans att jag skulle vakna tidigare än klockan och kunna gå upp för jag är så pigg och fräsch. Aldrig. När jag måste upp känns klockan som en ond dröm. Det kan bara inte vara sant att det är dags att gå upp än. Jag är ju så tröööööööött. Tröttheten är så stark. Den liksom tar över. Att kravla mig ur sängen och ta mig till toaletten och borsta tänderna och sedan brygga en kopp kaffe känns lika jobbigt som att bestiga Mount Everest. Typ.

Men när jag inte ska upp tidigt. När jag kan sova hur länge jag vill. De morgnarna jag faktiskt borde sova länge. När jag ska jobba natt och behöver så mycket sparad sömn i kroppen som det bara går, ja då jäklarns vad pigg jag är. Som idag. Då slog jag upp ögonen innan åtta och inte kunde jag, ens för att rädda mitt liv, sova lite längre. Andra dagar är det svinjobbigt att vakna och gå morgonpromenaden med Blixten, men idag kändes det som en jättebra grej. Idag var jag hur pigg som helst. Idag, när jag faktiskt behöver sova. För jag ska jobba. I natt.

Normal kroppen är. Inte.

tisdag 30 oktober 2012

Kajsas kokbok

Min bästa kokbok kommer från 1955 (först utgiven 1935) och heter Kajsas kokbok. Klart jag gillar den eftersom den heter "Kajsa". Bästa namnet ju. Men i vart fall. Den är underbar att läsa. Än har jag inte lagat nåt ur den. Det finns inga bilder alls och recepten är så korta det bara går. Inget onödigt sägs. Och inget plats slösas på bilder på maten. Inte behöver en veta hur det ska se ut för att kunna laga det.


Här är en del av Fågel och vilt-kapitlet. Recept nummer 287 är Stekning av gamla höns. Kanske inte så mycket av ett recept, mer en guide i hur en gör, men ändå. Alltid bra att veta. 


Under Mjölkrätter hittas alla olika typer av pannkaka och plättar. Söndagspannkaka låter himla gott. Eller Kalasplättar. Det blev jag sugen på att göra. 



måndag 29 oktober 2012

Jag och min polo, en neverending story

Nämen här sitter jag och ser melankolisk ut i grå polotröja. Det är nog vädret som gör't, egentligen är jag ganska pigg. I sinnet i vart fall, kroppen mår sådär.



Mötet med bröllopsfotografen gick jättebra och jag känner mig så himla nöjd med valet av fotograf. Förhoppningsvis blir bilderna från den dagen hur fina som helst. Och förhoppningsvis så öser inte regnet ner. Men gör det det så får vi väl köpa paraplyer. Eller nåt.

Sweet Monday morning

Vilken helg jag har haft. Jag är alldeles matt nu när veckan börjar. Alldeles slut. Fast det här med att "veckan börjar" spelar ju egentligen ingen roll för mig. Veckor är meningslösa. Jag har jobbat hela helgen. Börjat sex varje morgon. Och så har jag varit social och trevlig varje kväll och eftermiddag. I fredags så var jag på festligheter med jobbet. Det var mat och det var femkamp och det var jelloshots. I lördags åt jag och min kille middag hos hans föräldrar. Och igår så var vi på födelsedagskalas (hos redan nämnda föräldrar). Och över allt det så har jag haft turen att bli förkyld igen. Jippi. Ont i kroppen och så fantastiskt ont i halsen. Igår kväll när jag skulle borsta tänderna hostade jag upp något så himla vidrigt ur min hals. Det var liksom en brun slemklump, men den hade nästan brosk?! Typ ett skelett. Det var misstänkt lik en alien. En parasit som levt inuti min hals. Det var det nog. Usch, i vart fall. Så himla äckligt.

Och idag ska jag jobba igen. Och hela veckan framåt. Det är så tröttsamt att jobba när jag är sjukis. Det borde finnas en lag mot det. Så jag var tvungen att stanna hemma. Det hade varit fint.
Innan jobbet idag så ska vi träffa fotografen vi bokat till bröllopet och prata om hur vi vill ha det. Jag hoppas verkligen att det kommer känns bra och att jag kommer få en bra känsla av henne. Fotografier från bröllopet känns otroligt viktigt för mig. Liksom minne för livet och så vidare.

söndag 28 oktober 2012

Skalbugga


Var inte den här klänningen bara hur ball som helst? Ljusblänk i glitter och tyll. Döfint! Tänk att kalasa och dansa loss i den. Och alldeles extra fint skulle det vara att matcha med insektssmycken.

(Alla kommer från gamla, vanliga H&M)

fredag 26 oktober 2012

Silvertröjan och fredagskalas

Nu har jag klätt mig i silvertröja och ska precis hoppa iväg på ett kalas med mitt jobb. Alltid kul med kalas när en ska jobba dagen efter, men vad gör det? Ett kort kalas är bättre än inget kalas. Uppgång vid 04.30 kräver tidig hemgång.

Håret är lite lockigt också. Det hände under natten och jag älskar att locka håret under natten. Tänk om jag alltid gjorde det, då skulle folk tro att jag var lockhårig istället för den platta manen som jag bär till vardags.



Glitter i en flaska


Att jag är förtjust i nagellack är väl ingen nyhet. Häromdagen klickade jag hem ett nytt som kom med posten idag. Det är alldeles underbart megaglittrigt och kommer från Depend. Som de som kan sina nagellack vet så har Depend inga roliga namn på sina lack, detta är helt enkelt nummer 335. Mer spännande än så är inte namnet, men oj, så tjusigt det är. Glitterlack är något av det bästa som finns och denna lilla billiga skatt är inget undantag. För 25 kronor så får en precis med lagom glitter på naglarna för en fredagskväll.

Nummer 335 innehåller både minismå glitterpartikler och större, chunkigare partiklar som hela regnbågen dansar i när naglarna är i ljuset. Mycket fint, tycker jag.


Här ligger nummer 335 över Moonshine från Topshop.

torsdag 25 oktober 2012

Mina bästa djur: del 1, Tapir

Jag var hemma hos min pappa häromdagen och drack kaffe. Samtidigt tittade vi på filmer från hans resa i Brasilien. Det var Rio och det var stränder och det var kajmaner och det var kolibris. Och tapirer! Tapirer är ett av mina bästa djur. De är bara så himla konstiga. Och så himla söta. Speciellt ungarna då. Såklart. De är randiga! Bara det. Plus att de är små! Som de flesta ungar, men ändå. Minitapirer! De bästa tapirerna!

Nu tittar vi lite på några tapirer:

Unge! Som äter en kvist! Söt!

Unge! Och vuxen! Som gosar! Söt!

Vuxen! Som äter löv! Söt!

Vuxen! Som chillar i skogen! Söt!

Unge! Som hoppar! Megasöt. 

Tapirer, alltså. Så himla fina djur.

Håll utkik för nästa del! Det blir ett grymt djur det med. Lovar.

(Alla bilder kommer från vanlig googling på South American Tapir)

Smygtitt på bröllopsskorna

I princip allt jag ska ha på mig på bröllopet är fixat nu. Det känns skönt. Att inte behöva hålla på i sista sekunden och köpa skor och hitta örhängen. Annars är ju jag ganska mycket en sista sekunden-människa så det känns bra att jag haft lite framförhållning i det här fallet.

Mina fina bröllopsskor ligger just precis nu i en liten påse och väntar på att få användas. De är glittriga såklart och kommer att passa megabra ihop med klänningen. Såklart. Åh, som jag längtar till dagen jag får använda dem. De är de tjusigaste skorna jag nånsin haft.
Ju mer glitter, desto bättre. Så resonerar jag inför det här bröllopet. Inget kan gå fel med glitter.




Fängelseklänningen


Klänningen jag har på mig idag är en riktig favorit. Jag hittade den på rea på Indiska för ett bra tag sen. Jag tog med den in i provrummet på en chansning. Jag trodde inte jag skulle gilla den alls. Men när jag fick på mig den satt den som gjuten på min kropp. Den är så fin och skön och perfekta vardags/kalasklänningen. Det vill säga den funkar lika bra till vardags som till kalas.
Den är ju lite städtant i snittet. Eller fängelsekvinna. Från förr. I Usa. Typ lite Chicago. Fast med finare mönster såklart! Och jag älskar de små puffiga ärmarna.



onsdag 24 oktober 2012

Våt cement och lite glitter


Så här ser mina naglar ut idag. Wet Cement från Wet 'n Wilds Megalast och nåt silverlack från Gina Tricot. Jag är fullkomligt kär i Wet Cement. Här ser det dock mer brunt ut än var det är. Det är en perfekt blandning mellan grått, lila och brunt. Som våt cement helt enkelt. Och glittriga lack. Det kan jag bara inte motstå.


Kalasklänningar

Nu är det ju såhär att nästa gång jag ska gå på bröllop så är det ju jag som ska gifta mig. Och då ska jag ju ha på mig en ganska så spektakulär klänning. En riktig brudmaräng. Men om det inte var så. Om det inte var jag som skulle gifta mig, utan jag skulle gå på det bröllopet som en gäst. Då skulle jag ha på mig nån av de här klänningarna.


Mycket svart, vilket möjligtvis är lite tråkigt, men svart är så jädrans fint tycker jag. Plus att det passar så bra i mörka november. Jag tycket att alla de här klänningarna är helt underbara. Svanklänningen är ju helt fantastisk, för att inte tala om skelettklänningen. Den i mitten är lite åt det sockersöta hållet, men den fick vara med ändå. Lite sött har ingen dött av.

Nygammal favorit


Det har blivit kyligt nog att använda mitt bästa, stora pannband igen. Jag älskar när det blir kyligt nog för det. Det här pannbandet köpte jag för flera år sedan och jag bär det varje höst och vinter. Sedan när sommaren kommer så glömmer jag bort det. Så varje höst när jag hittar det i garderoben blir jag jätteglad. Pannband är himla snyggt men också så jäklarns praktiskt om en, som jag, gillar att ha uppsatt hår. Då går det ju inte att ha mössa och jag vägrar gå runt och frysa öronen av mig. Pannband är ju världsbäst då. Jag slipper frysa och det är ju öppet på huvudet så att jag kan ha vilken frisyr jag vill. Perfekt!

tisdag 23 oktober 2012

Bloody


Häromdagen målade jag blodnaglar. Det kändes väldigt Halloween-igt och passande för tiden på året. Men det var liksom lite för mycket utklädnad över dem att de fick försvinna lika fort som de kom. Men om jag skulle gå på Halloween-fest utklädd till nåt läskigt (typ en zombie) så skulle jag helt klart välja dessa naglar.

Jag är sämst på att klä mig Mean Girls-sexigt på Halloween. Jag är aldrig en sexig katt, jag tycker det är helt bisarrt (och ganska vidrigt) att klä ut sig till något sådant. Då är jag hellre läskig på riktigt. Den senaste Halloweenfesten jag var på var jag klädd som en av de två tvillingarna i The Shining (Amanda var den andra tvillingen). Det var läskigt. Året innan var jag Carrie. Helt dränkt i blod. Med en tjusig klänning. Det var också ganska läskigt. Men alla fattade inte referensen. Hatar när sånt händer.

Ahoy, sailor boy!


I natt vid två nån gång kom jag på att jag ville locka håret. Jag hittade nämligen en ny metod på Pinterest och var så klart tvungen att prova direkt. Det blev jättebra och idag har jag riktig frutt i håret. Det känns himla annorlunda för mitt hår är så otroligt platt i vanliga fall. Jag gillar hår med volym i. Tänk om en hade sånt här hår hela tiden? Så härligt det hade varit. Bara kliva ur duschen och pang, volym direkt.


Eggtastic!


Idag blev det ägg till frukost. Jag älskar ägg! Och äter jag ägg betyder det att jag har haft en lång tid på mig på morgonen, eftersom det tar lång tid att koka ägg, och lång tid på morgonen gillar jag. Riktigt så där ta det lugnt och läsa tidningen-lång tid. Nu hade jag visserligen ingen tidning att läsa för den hade min kille tagit till jobbet, men ändå. Lång frukost. Jag gillar't.

Riktigt hårdkokta ska äggen vara. Det är det godaste. Liksom torr gula. Med en massa örtsalt på. Det är lyxfrukost för mig. Med kaffe och juice och yoghurt till också. Såklart. Bara ägg blir ingen mätt på. Och jag är oftast jättehungrig på morgonen. Riktigt utsvulten. Jag måste äta direkt annars blir jag yr och illamående. Och så vill ju ingen må.

måndag 22 oktober 2012

Fredag på fel dag


Eftersom att jag blev ledig i morse så kan en nästan säga att det är en fredag idag. Helg för mig. Mitt i veckan. Så nu ska jag ta en öl och måla glitter på naglarna för att fira detta faktum.

Jag börjar dagen med zombies


Jag börjar dagen med lite zombies och kokoste. (Dagen börjar vid 13.00 när jag jobbar natt). The Walking Dead är inte jättebra, men det är ändå så himla sevärt på grund av zombies. Allt med zombies är sevärt och när jag tittat får jag alltid mardrömmar.

söndag 21 oktober 2012

Okay, I still get stoned, I'm not the kind of girl you'd take home

I natt jobbade jag och då är radion ett trevligt sällskap. Jag blir så himla glad och pigg på direkten om det spelas en bra låt på natten. I Vaken i P3 och P4 spelades det urbra musik i natt. Nu minns jag knappt en vilka låtar det var som spelades men Sheryl Crow kommer jag ihåg att de spelade någon gång mitt i natten. Och jag blev så himla peppad och sjöng med. Såklart. Min musiksmak förändras liksom på natten när jag är trött och sedan övertrött. If it makes you happy blir världens bästa låt i mitt huvud.



Inte för att den är dålig, jag gillar den i vanliga fall också, men på natten liksom älskar jag den. Jag älskar nästan all musik då.
Lana Del Rey spelades i natt också och  Beach Boys, Broder Daniel och Iggy Pop. Jag helt plötsligt var alla mina favoriter. De bästa låtarna nånsin. Och när American Boy med Estelle och Kanye West spelades vid tio i sex i morse så praktiskt taget dansade jag in i omklädningsrummet för att byta om och åka hem. Lite musik alltså, så mycket det kan hjälpa en lång och seg jobbnatt.

lördag 20 oktober 2012

Netflix!

Det här är vad jag har gjort idag:


Jag har skaffat Netflix! Och jag har tittat megamycket såklart. Än så länge gillar jag det jättemycket, men det är jag inte särskilt förvånad över. Jag menar en massa film och tv-serier att titta på när jag vill, hur jag vill. Klart jag gillar't. Men vad jag förstår så blir det ännu bättre med tiden, eftersom flixen lär sig vad jag gillar ju mer jag ser och betygsätter. Jag har hört att det inte finns så många nya filmer, men det är ju inte nya filmer jag vill se heller. De vill jag ju se på bio. Med Netflix vill jag hitta alla guldkorn som jag missat. Jag blir nästan stressad av alla filmer och serier jag inte sett. Men nu så. Nu är det dags att se allt. Jag är så himla peppad. Snacka om att filmhösten är fixad.

fredag 19 oktober 2012

Black Amethyst

Mitt nya nagellack går i mörkaste lila. Så lila det kan vara utan att vara svart. Black Amethyst heter färgen och det kommer från Isadora. Jag älskar såna här mörka, murriga färger på höstkanten. När hela världen blir mörkare känns mörker så fint.
Helt svarta naglar kan ibland kännas lite tonårspunkare och då är et mörkmörklila finare. Och så är det lite mer intressant än bara svart. Jag får lite häxvibbar av det här lacket och det måste ju bara betyda att det är supersnyggt. 



torsdag 18 oktober 2012

Ett, två, tre

Här kommer en, två, tre bilder på hur jag sett ut idag. Men egentligen är inte det sant. Eller jo, det är det ju såklart. Men mest hela tiden idag har jag haft på mig arbetskläder. Och de ser inte ut så här. Inte ens nära faktiskt. Men när jag inte var på jobbet såg jag ut såhär. Beiget och mönstrat och trähalsband och mörkt, mörkt lila naglar.




Och hela staden syns från berget

Häromdagen tog jag och Daniel en tur med Blixten upp i skogen. Upp i skogen, för att skogen ligger på ett berg. Ett berg med ett vattentorn. Det ligger nära där vi bor och det brukar inte vara så mycket folk där, så det är ett megabra ställe att låta Blixten springa fritt och utforska skogen. Och det är ju något som små hundar älskar.

På berget är det utsikt över nästan hela stan. Eller ja, centrum i alla fall.


Jag hade mössa och sportig jacka. Sportiga kläder är inte direkt min stil men det är himla bra att gå i blöt skog med.


Berg. Och träd. Och Daniel. Och en liten Blixt (poäng till den som ser honom).


Det var precis innan kvällning och solen höll på att gå ner. 



Jag hade kängor på mig. Verkligen höstigt. 


Och så ett vattentorn då.