tisdag 26 juni 2012

Gråa junidagar


Det sägs att detta har varit den blötaste juni på mycket länge, och jag är benägen att tro det. Det verkar aldrig vara nåt slut på regnandet. Igår såg det ut såhär när vi var ute med hundarna. Blött är bara förnamnet. Men små hundar tycker det är skoj med vatten. Vatten kan en ju leka i. Det gjorde Blixten och Juno igår. 


Människorna höll sig på vägen och tittade på. 



Men jag deppar inte för att det är regn. Dock är det ju lite trist att vara så påklädd på sommaren. Jag öppnar min garderob och tittar på alla sommarklänningar. De får vänta ett tag till. Det blir byxor ett tag till. En vill ju inte frysa. 


måndag 25 juni 2012

Gamla Oxelösund

Igår morse vaknade vi (alltså jag, Daniel, Blixten och vår nattgäst David) ganska sent och jag ville hitta på nåt innan jobbet, så jag tvingade ut mig och grabbarna. Vi promenerade till Gamla Oxelösund och åt lunch på Café Bygdegården.
Först gick vi genom en skog. Det regnade och var soligt om vartannat. Men vi var glada ändå. Den svenska sommaren är ju ganska regning så det är ju bara att deala med det.


En järnväg gick vi förbi också. Eller över, rättare sagt. 


I Gamla Oxelösund vimlar det av gamla, vackra hus. Ett sådant hus vill jag bo i nån gång. Tänk så fint det vore. Vid det här huset hade jag min champagnefrukost när jag tog studenten. Och ett klassfoto togs vid syrenhäcken framför. 


En midsommarstång stod kvar sedan midsommarafton. 


David och Blixten var sugna på lunch. Det var jag med. 





Jag åt en smörgås med brie. Det var gott. 


Och såklart tog jag något gott efteråt till kaffet. 



Jag bar jeansskjorta med jeansbyxor och trivdes i havsbrisen. 


Butter Pecan


På midsommarafton provade jag mina nya Elf-ögonskuggor. Det är en duo i färgen Butter Pecan. Färgerna var verkligen jättefina, men kvaliteten var sådär. Vissa ögonskuggor går liksom på som smör, men det gjorde verkligen inte denna. Den kändes torr, på nåt sätt. Men när den väl var på höll den väldigt länge. Visserligen hade jag en primer under, men skuggorna satt kvar säkert 12 timmar, minst.
På naglarna sitter Desert Haze, också från Elf.


En sån där måndag

Vännerna sitter i soffan, kaffet är på bryggning och tårtan är i kylen. Nu måste detta bli en bra måndag. Det gör inte ens nåt att det är regngrått utanför fönstret. Jag kompenserar det tråkiga vädret med en silvrig och glittrig tröja. Då blir livet lite roligare.



På mina naglar sitter Desert Haze från Elf. Jag älskar det blekabrungråa, nästan hudfärgade lacket. Det känns nästan förvånande, jag brukar mest ha starka färger på naglarna. Men det här tycker jag är en jättesnygg färg.

Midsommar!


Jag jobbade ju som bekant hela midsommaraftonen. Sillunch hann jag med hemma, men sedan jobbade jag hela dagen och kvällen. Men efter jobbet, vid 22.00, hoppade jag på cykeln och trampade hem till Björns föräldrar. Där var det nämligen midsommarkalas i full gång. De hade grillat och kalasat hela dagen och kvällen, men sparat efterrätten tills jag och Maja (som också hade jobbat) kom dit efter jobbet. Så himla gott att få jordgubbar med grädde efter att ha jobbat en massa timmar. Och öl, såklart. Öl fick jag också.


Jag hade på mig min hjärtklänning fortfarande.  Eller rättare sagt: igen. Den var ju inte på när jag jobbade.


Blixten var trött efter allt midsommarfirande. Det var ju hans allra första midsommar, så det är inte konstigt att han kan bli lite trött, när han är en liten valp. 




När David, Daniel, jag och Blixten gick hem fick Blixten (som har fått läskiga monsterögon på bilden) åka i cykelkorgen för han var så himla trött. Han satt så fint och still (även fast hans matte var lite rädd att han skulle försöka hoppa ut)  hela vägen hem. Dock cyklade vi inte med cykeln, utan ledde den bara.


Det var en himla fin midsommarafton även fast jag jobbade. Det gjorde jag förra året också, så det börjar bli lite av en tradition för mig.

lördag 23 juni 2012

Himmelen borde alltid vara rosa


Igår kväll när jag åkte hem från jobbet var himmelen alldeles rosa. Idag var den regngrå.
Visserligen åkte jag inte hemhem igår, jag åkte på midsommarkalas. Och idag blev jag mött på vägen av Daniel och Blixten och vår nattgäst David. Han sov hos oss igår efter midsommarkalaset och blev kvar hela dagen. Nu ska han sova här i natt igen. Det är himla trevligt med nattgäster.

fredag 22 juni 2012

Glad midsommar!


Igår sade jag att jag tänkte ha på mig klänning i midsommar vilket väder det än var. Och så är det superfint väder, blå himmel och strålande sol! Det är ju inte alls midsommarväder. Midsommarväder ska ju vara lite moln och regn och sådant. Men jag tackar och tar emot. Och går klädd i en fin klänning med hjärtan på. Den här klänningen är faktiskt en av mina favoriter.
På huvudet sitter blommor, givetvis, det är ju midsommar. Nu alldeles strax kommer det folk hem till oss och ska äta sillunch. Efter lunchen ska jag hoppa på cykeln (ja, vi har fixat cyklarna, så nu kan vi cykla!) och trampa iväg till jobbet. Jag ska nämligen jobba hela midsommarhelgen. Inte jättekul, men det är ju kul att tjäna lite pengar.




Haren gillar också sommarljuset


Ameh, kolla vad ljust det var när jag och Blixten var ute på sena kvällspromenaden igår kväll, strax innan 23. Kan det inte bara vara så här ljust hela tiden? Jag börjar nästan gråta när jag tänker på att om ett par månader igen så är det mörkt vid fyra på eftermiddagen. Jag vill ha det LJUST! Ljuset är så himla bäst. Dagarna blir långa och kvällarna inte lika läskiga. På vinter är det skitläskigt att gå kvällspromenad med hunden. Jag ser ju knappt nånting, bara mörker överallt. Så värdekasst. Ljust ska det vara. 


Solen är liksom inte ens helt nere! Den ligger bakom granarna och lyser lite lätt fortfarande. 


torsdag 21 juni 2012

På sommaren tar jag tillfället i akt till kvällspromenader


Igår tog jag och Blixten en kvällspromenad till havet. De allra bästa promenaderna går dit tycker jag. Vi tittade lite på utsikten och njöt av solen, innan vi vände hemåt igen. 


Blixten var liten och blomman var stor. 


Jag hade mina bästa promenadskor på mig. Jag älskar mig själv för att jag köpte de här skorna. Mina fötter har aldrig varit lyckligare. 



Min nya väskpåse fick följa med. I den låg kameran och en tröja i fall det skulle blir kallt. Det blev det inte. Snarare tvärt om. Skuggorna fick följa med också.



onsdag 20 juni 2012

En onsdagskvinna


Idag sportade jag dubbelarmband och en trött jag-har-precis-kommit-in-från-långprommis-look. Långpromenad i kvällssolen är ganska så härligt.

Blixten och Juno


Vilka tjusiga valpar va?
Jag (och Blixten) var ju hundvakt till Juno ett par timmar igår och då fick jag äntligen en bild på de två när de båda var alldeles still.

Eyes Lips Face


När jag kom hem efter jobbet idag och tittade i brevlådan om det kommit nån post så blev jag himla peppad, för där låg min beställning från Elf! Jag har aldrig beställt därifrån innan, så jag är supersugen på att prova allt. Jag hoppas att det är okej eller bra kvalitet på det mesta. Det är ju så himla billigt. Även med frakt blev det superbilligt. Det tog ganska lång tid, men till det priset är det helt okej. Nu längtar jag verkligen efter att måla naglarna, prova borstarna, testa ögonskuggan och rouget och så vidare. Så himla roligt med smink!



tisdag 19 juni 2012

En tisdag är alltid rätt dag för silvermetallic


Idag vaknade jag och kände att idag, det är en bra dag för en silvertröja. Sagt och gjort, silvertröjan åkte på. Den är ett alldeles nytt reafynd från Lindex. På ryggen är den alldeles svart. Jag känner mig superfin i den. När jag är ute i solen så gnistrar hela jag, känns det som (precis som en viss vampyr vi alla känner till).


Jag matchar med armband i metallic också. Ett på varje arm.