lördag 31 mars 2012

Den allra sista mars (för i år)

Den här trötta tjejen gick upp halv fem i morse. Det borde inte vara lagligt att behöva gå upp så tidigt. Det värsta är att jag måste göra det imorgon igen. En bra grej med att gå upp så tidigt är att jag får ut mer av dagen. En dålig grej är att jag inte alls får ut mer, för jag är så himla trött. Ifall någon undrar varför min lugg och mitt hår är så fluffigt (jag, det där är fluffigt för mig) och vildvuxet är det för att jag precis vaknade från en powernap. När jag somnade hade jag blött hår. Det leder till sned och knäpp lugg. Men vad gör det om hundra år? Inget hoppas jag.




Idag är det som bekant lördag och jag har redan tagit fram godispåsen. Smågodis är min svaghet i livet. Det hjälper alltid till när jag behöver extra stöd och energi. Det behövde jag nyss när jag skulle arbeta lite på min C-uppsats mitt i all trötthet. Då kommer godis väl till pass. Jag blev extra glad när jag kom ihåg att jag faktiskt stoppade ned lysmelk i påsen igår när jag var och handlade. Älskar lysmelk, men brukar ofta glömma då de är små och oansenliga.

fredag 30 mars 2012

Easy peasy


Idag efter jobbet, det vill säga precis nyligen, gick jag ned på centrum och till sportaffären. Det är inte ofta jag är där inne, men nu hade de nämligen rea på allt i hela butiken. Jag älskar ju att gå och promenera och går ofta och mycket, både med hunden och till jobbet och så vidare. Därför ville jag ha ett par bra walkingskor. Som är sköna och mjuka och dämpande och bra att gå i. Jag har ju länge haft mina ögon på ett par EasyTone från Reebok. Och tänk att jag hade en sån tur att de hade ett par svarta och silvriga kvar i min storlek. Helst skulle jag velat ha ett par färgglada, men till det reapriset så är jag mycket nöjd med svartsilvriga. Nu ska jag gå ut av bara tusan. Det känns som att gå på moln i de här skorna.

torsdag 29 mars 2012

Blossom


Jag har fått blommor och har därmed en bukett med färska blommor i lägenheten. Det borde man verkligen alltid ha. Om jag blir rik någon gång så ska jag definitivt satsa på att fylla lägenheten med blommor. Alltid ha vaser fyllda med alla olika sorters blommor. I precis alla rum. På alla lediga platser. Så himla härligt det skulle vara. Tyvärr jag har inte alls gröna fingrar och har nog nästan aldrig köpt en blomma eller växt själv. De enda som jag har hemma är sådana som jag fått. Av någon snäll person. Jag har faktiskt två blommor/växter i köket som har klarat sig sedan i höstas. Det är bra jobbat tycker jag. Tyvärr klarar ju sig dock snittblommor inte alls särskilt länge. Vilket ju är hemskt synd.



Mönstrade och mjuka


Det finns himla fina shorts ute i butikerna just nu. De här två paren gillar jag. Fina och mönstrade men ändå lösa och slappa. Sådana shorts vill jag hoppa runt i, i sommar. Jag gillar shorts, men känner att jeansshorts inte riktigt är min grej. Så de här pyjamasliknande shortsen kanske skulle passa mig bättre. Tänk vad fina de skulle vara till bruna ben (haha, som om jag nånsin har bruna ben?!).



(De prickiga kommer från Lindex och de blåa från H&M)

En torsdag


Lite ungefär exakt såhär ser jag ut precis nu. Jag har nyss kommit inför dörren. Dock hade jag ju jacka och skor på mig ute. Men de slet jag av mig så fort jag kom in. Så jag kunde pussa på min lilla valp. Då vill jag ju inte ha en stor jacka i vägen. Idag när jag gick till jobbet hade jag på mig det som jag kallar gympadojjor, men som någon annan kanske skulle kalla walkingskor/löparskor. I alla fall, den typen av sko. Men mina är fula och helt svarta. Jag är himla sugen på att köpa ett par roligare och färggladare. Typ som dom här i gråblå/cerise, eller dom här i rosa/lila. Alltså, det är typ samma sko, men olika färger. Så himla fint med färgglada skor.
Tajts och mjuk klänning är typ det jag orkar ta på mig när jag börjar klockan sex. Finns inte så mycket tid till att tänka ut en bra outfit. Eller sminka mig.

onsdag 28 mars 2012

Garderobsbekymmer


Jag tänker ofta att jag borde styra upp min garderob. Organisera och rensa ut. Jag tänker att jag borde bara ha plagg som jag verkligen älskar i garderoben. Sådana plagg som jag känner mig snygg och glad i. Inte en massa gamla, utslitna plagg i konstiga storlekar, färger och skärningar som jag aldrig bär. Jag borde ha en perfekt garderob, där alla plagg matchar med varandra och jag bara kan dra ut två plagg på morgonen och dra på mig och det passar superbra och jag känner mig fin. En sådan garderob borde jag ha.
Men jag borde bara erkänna för mig själv att det aldrig kommer att hända. Så många gånger som jag tänkt att jag borde organisera garderoben. Så många gånger som jag faktiskt tagit tag i det. Men det funkar inte för mig. Jag är för blandad. För förvirrad i min stil. Jag gillar ju hur många olika stilar och plagg som helst. Jag kommer aldrig ha en garderob där "allt matchar". Jag kommer alltid ha en ytterst blandad och konstig garderob. Den kommer alltid vara en salig blandning av en massa, massa olika typer av plagg och färger och mönster och stilar och material. För även om jag vet att vissa grejer inte passar mig, så kommer jag nog alltid köpa dem ändå, för de är ju så fina. Någon gång kommer jag förhoppningsvis lära mig.
Men den dagen är det långt till.

Working girl



Idag har jag jobbat första dagen på mitt sommarjobb. Som egentligen är ett vårjobb, eftersom jag börjar så tidigt. Jag har ju jobbat där tidigare, så särskilt nytt var det ju inte. Det var mest kul att vara tillbaka. Men nu är jag alldeles trött. Och har ont i fötterna. Och jag ska gå upp tidigt i fyra dagar till. Puh. Jag är visserligen ganska morgonpigg så att gå upp är inte så farligt, men att börja vid 6 gör mig så himla eftermiddagstrött. Jag vill ju helst inte somna på eftermiddagen, för då känns det som jag "slösar bort" den tiden. Och jag avskyr den känslan.
Jag vill inte slösa någonting. Jag vill nyttja tiden. Väl. Så nu ska jag nog läsa en bok till min C-uppsats.



(Bilden kommer härifrån)

tisdag 27 mars 2012

You can't play a player


Som nämnt har jag alltså börjat kolla på Firefly (ja, jag kollar på många serier). Finns det något bättre än att börja kolla och gilla en ny serie? Plus att den här serien är ganska gammal och helt avslutad så jag kommer få se hela. Det är ganska skönt på nåt sätt. Att få se klart och inte behöva vänta. På mer. Dock finns det bara en säsong, med fjorton avsnitt. Så det känns som en kort, brittisk serie. Men det är det alltså inte, den är amerikansk.
Serien utspelar sig i framtiden och i rymden. Mestadels på rymdskeppet Serenity. Dock är kläderna och stilen som tagen från vilda västern. Med starka kinesiska influenser. Det talas även kinesiska ibland.Sjukt snyggt.


Boyfriend jeans


Idag ser jag ut såhär och har även på mig något som kallas "pojkvänsjeans", men de syns ju inte va. Konstigaste namnet på en byxa visserligen, men det betyder att jag ska stanna inne i princip hela dagen och plugga. Jeansbyxor av typen baggy är nämligen inget som jag brukar klä mig i eller gå ut i. Men jag äger ett par och de är så himla sköna att bara sitta runt i. De är liksom inte tajta någonstans. Vilket jag tycker är ganska fult och svårtmatchat, men som sagt, himla skönt. Dock känner jag mig inte alls snygg i de här byxorna och vill nästan byta när jag ska gå ut med hunden. Ingen jacka passar ju till såna här byxor!? Men jag härdar och ser lite halvful ut. De är ju ändå väldigt sköna, byxorna.


Så enkelt det kan vara


Jag såg den här annonsen/del ur katalog hos Lady Dahmer.
Det är Leklusts senaste katalog för deras leksaker. Så himla bra bild. Spiderman är ute med rosa barnvagnen. Så lätt och lekfullt. Och snyggt. Det behöver inte vara svårare än såhär att göra leksaker/annonser som är riktade till bägge könen.

måndag 26 mars 2012

There's something about Elle


Elle Fanning, alltså, hur bra är inte den tjejen egentligen? Hon är hur ung som helst, bara fjorton år, men helt klart en skådisfavorit hos mig. Om jag får gissa tror jag hon kommer gå långt. Alltså, det har hon väl redan gjort, men jag tror hon kommer bli en riktigt stor skådis. Söt som socker är hon redan. Och en fantastisk skådis. Jag älskade henne i Somewhere och jag kan inte ens förklara varför. Den filmen är ju liksom  lite blah, men hon är alldeles lysande. Hon är så otroligt charmig och har glimten i ögat. Hon har det. Helt enkelt. Jag gillade henne i Super 8 också, och hon var otroligt tonårsförtjusande i We Bought a Zoo. Hennes skratt i zoo-filmen är sådär smittande att jag bara måste le själv när jag har det.
Jag var verkligen en flickcrush på den här tjejen.



 


Det handlar om att prioritera


Idag har jag varit på introduktionsdag på mitt nya sommarjobb. Och ätit lunch med min chef. Sådär skönt och avslappnat. Eller inte. I vart fall är jag ganska peppad. Det ska bli kul att börja jobba. Jag ska ju skriva C-uppsats samtidigt, men det går nog bra.
Ikväll ska jag ägna mig åt uppsatsplanering och serietittande. Jag har nämligen börjat titta på Firefly och ibland måste man prioritera serier. Helt enkelt.


Idag har jag på mig samma mintgröna blus som jag använt i flera dagar. Jag älskar den, men det är nog tur att jag har tvättid imorgon. 



50-årskalas!


I lördags eftermiddag åkte jag, Daniel och Blixten hem till Daniels föräldrar och mötte upp dom och därifrån gick vi vidare till hans morbror. Det vankades nämligen 50-årskalas! 


Det var blommor och paketöppning och snittätning. 


Och ännu mer paketöppning. 


Och bubbeldrickning, såklart! Det är min bästa drickning.


Blixten njöt i fulla drag, han blir liksom lite av en medelpunkt. Och det gillar han. 


Middagen var buffé, vilket jag tycker är ungefär det bästa man kan äta. Det finns alltid något man gillar, eller om man är som jag, så finns det massor man gillar. Och det är ju ganska perfekt. Och till efterrätt blev det chokladtårta. Enligt mig så är choklad den bästa efterrätten, så den middagen var en fullträff.



 
 

Sedan blev det givetvis drinkar och jag blandade till mig en med apelsinjuice. Den har himla god. Och snygg! Om jag får säga det själv. 


Och såhär såg ju jag ju. Med blomdiadem och allt. 


Summan av den här kvällen blir helt enkelt att 50-årskalas, det borde man gå på oftare!

söndag 25 mars 2012

Go play a video game


Idag är jag lite sådär för trött för mitt eget bästa. Man blir lätt det av 50-årskalas med massa drinkar till sent på natten. Och inatt blev det ju sommartid. Vi hoppade på bussen vid tjugo i två och var inte hemma förrän efter tre. Det kändes som en väldigt lång busstur. Men sedan kom jag på tidsomställningen. Nuförtiden sköter ju de smarta mobilerna sådant själv. Lite chockad blev jag ett tag.
Jag fungerar ganska så dåligt efter för lite sömn och idag är en extra dålig dag att fungera dåligt på, då jag har deadline på en essay till min kurs. Men det är ju bara att skriva. Att tvinga huvudet att fungera. Samt att kolla på sminkvideos på YouTube emellanåt, så att jag inte tappar stinget. Man måste ju pausa ibland. Jag tror det är lag på det.
Idag började jag dagen med långpromenad i solen och glassätning. Det satt ganska så fint. Och imorgon börjar jag mitt sommarjobb. Redan i mars. Alltid är det nåt. Ingen vila här inte.

lördag 24 mars 2012

The big five-o


Nu har jag bytt kläder och ska skutta iväg på 50-årskalas! Hoppas alla har en lika härlig lördag som jag!


Happy Saturday!


Nu ska jag gå ut i vårvädret iklädd mintgrön blus och prickig kjol. Och solglasögon, såklart, för det är supersoligt! 



Balkonghäng




Nu har det börjat blivit så varmt att man kan sitta på min balkong. Det gjorde vi i torsdags, efter jag hade skrivit min tenta. Det var soligt och urvamt och vi drack öl på vår lilla balkong. Dock drack Blixten vatten, öl är inte hans grej. Men solen är verkligen hans grej. Han älskar att bli solvarm och sitta hos oss när vi är ute. 




 Utsikten är inte världens roligaste, men det finns ju saker att se på i alla fall. Tänk vad tråkigt det skulle vara att bara ha skog eller hav att titta på, där händer det ju inget alls.

*Njuter*

fredag 23 mars 2012

Klotrunda!


Idag är det sol, sol, sol ute och jag klär mig i nya, runda solbrillor. Skjortblusen är den mintgröna jag köpte igår.
Idag åt jag lunch i solen på balkongen. Så himla härligt. Det är skönt att få en liten vitamindusch också, för mest sitter jag framför datorn och jobbar på en essay som ska vara klar på söndag. Ingen vila, ingen ro!

Igår förmiddags

Igår morse var jag ju alltså och skrev en tenta i Nyköping. Jag tror det gick ganska bra. Eller jag har en bra känsla i alla fall. Det är alltid skönt. Jag kommer nog definitivt bli godkänd. Jag är alltid ganska snabb på att skriva tentor, så igår var jag klar efter en timma. Sedan satt jag i en halvtimme och tittade igenom. Läste igenom. Ändrade lite och kollade så att allt var ifyllt. Sedan lämnade jag in den.


Jag hade tänk att gå lite på stan efter tentan var klar, men jag var så snabb att affärerna inte riktigt hunnit öppna. Så jag tog mig en morgonpromenad i ett vårigt Nyköping. 



Det var sådant härligt väder igår, tio grader varmt och strålande sol. Jag hann bli helsvettig på min lilla promenad. Men det var fint promenadstråk i alla fall. 



När klockan blivit lite mer tittade jag in på H&M och provade en mintfärgad skjorta utan ärmar. Den var superfin och fick genast följa med mig hem. Den kommer nog bli perfekt i sommar. Och innan också, såklart.