tisdag 27 november 2012

Bröllopet från gästernas synvinkel

Dagen innan bröllopet, när vi dukade och fixade ordning lokalen, så lade vi ut en massa engångskameror på alla bord. Tio kameror för att vara exakt. Vi tänkte att det kunde vara en kul grej att få en massa bilder som gästerna själva tagit. Det fungerade så himla bra! Ungefär alla gäster älskade engångskamerorna. Vissa hade svårt att förstå konceptet med engångskamerorna, det vill säga att det var film i dem och att det inte var digitala. Men när folk kommit över den lilla tröskeln och lärt sig vrida upp filmen så gick det fantastiskt bra.

Folk duktigare på att fota än vad jag trodde och vi fick ut 225 bilder från engångskamerorna. Bara några hade ett finger mitt i.

När Backstreet Boys hördes ur högtalarna visste danslyckan inte sina gränser och en klassisk danshög bildades. Såklart.

En av de bästa grejerna med engångskamerorna var att de kunde vara med överallt. Alltså, en behövde inte vara rädd om dem, så folk släpade med dem överallt. De var med hela tiden på dansgolvet och de kunde tappas på golvet och läggas i Baileys. För de höll ändå. Digitalkameror har ju en tendens att gå sönder om en är lite oförsiktig med dem. 
Här är David och David i en diskussion om nåt viktigt (T-Rex?).

Jag vet inte hur, men på nåt sätt så är ofta kökshänget det bästa. 

Dansring! Alla får gå in i mitten och bust a move. Jag körde givetvis balettsnurr pga hade världens bästa klänning med tyllkjol. 

David körde... roboten? Fast det roligaste med den här bilden är ju hur peppade David och Jesper är i bakgrunden. 

Adam och min under den här kvällen alldeles nyblivne man.

Mer dansring. Jesper stilar. Flickorna är som förtrollade. Samt Gustav. 

Jag och Daniel dansade lite styrdans. Till allas förtjusning.
Sen dansade jag vals med Björn till Bängen trålar. Men det finns det inga bilder på.

Finfina Amanda och jag. Jag är så himla glad att det var så många människor som kom långväga för att vara med på vår kväll. Tyvärr hann jag ju inte prata eller umgås med alla så mycket som jag önskat, men gud så glad jag var att alla kom. Jag har inte skrattat så mycket som jag gjorde den här kvällen på himla länge.

Jesper, jag och Gustav. Hade någon tänkt till hade vi kunnat slänga in Matilda och Rasmus på den här bilden också så hade vi haft en jättefin syskonbild, men det var det ingen som gjorde. Att jag håller i en öl förhöjer verkligen bilden. Klart bruden ska dricka!

Det här är ju under middagen så den borde kanske ligga tidigare, men alla dessa bilder är ganska huller om buller.  Tio olika kameror som är använda under hela kvällen i olika delar av huset. Inte lätt att sortera och att ha ordning är inte särskilt viktigt tycker jag.
Middagen åts i två olika rum på grund av platsbrist. Det var såklart lite tråkigt, men det funkade himla bra ändå. Rummet vi satt i blev det uppstyrda rummet och det andra rummet kallades under kvällen "häftiga rummet" alternativt "party rummet". Det var de som satt där mycket nöjda med.


Den här bilden är från det andra rummet och bilder därifrån är lite extra roliga för mig att se eftersom jag inte satt där själv. I det rummet var det helt blandat med släkt och våra vänner så vid alla bord sitter folk som aldrig träffat varandra tidigare. Men det verkade gå fantastiskt bra och folk minglade och umgicks precis som vi hoppats. På den här bilden skålar min morbror Peter och hans fru Malin med vår vän Adam och hans flickvän Hanna. 

Jag är faktiskt förvånad över hur bra vissa bilder blev. Jag trodde att engångskameror var riktigt megausla, men de var faktiskt ganska okej. Och vi fick med alla hem också. Jag var länge rädd att det skulle uppstå någon form av Vänner-situation, där Chandler glömmer alla engångskamerorna från deras bröllop och får åka tillbaka till lokalen med Ross och återskapa alla foton. Det slapp vi. Som tur var.

4 kommentarer:

Emma says sa...

Såå kul och sååå fin du var i klänningen!!!!!!

Maja sa...

Åh, gud vad fin du var! Så himla bra med engångskameror också. Det blev ju jättefina bilder.
Och tack!

lisa sa...

skoj och du var superfin! fin du å din kille är!

lovisa/polichinelle sa...

herre vilken fin klänning! och vilken bra idé med engångskamerorna. det måste jag komma ihåg... (inte för att det är aktuellt just nu. men tills... nån gång!)