söndag 15 april 2012

Imorgon är sista dagen


Nu är det den tiden på året igen. Mitten på april. Alla som pluggar vet vad det innebär. Ska jag söka in till högskola för i höst eller ska jag strunta i det? Vill jag plugga mer, eller vill jag inte? Vill jag plugga just den här hösten? Vad jag kommer att göra i höst har jag ingen aning om (varför är det alltid så alla år?!). Då kan det ju vara skönt att ha sökt nåt, så att jag har en fallback. Ifall jag inte gör nåt alls. Men ska plugg vara en fallback? Borde inte det vara ett förstahandsval? Men jag pluggar ju mycket hellre än är typ arbetslös. Det vill jag verkligen inte. Plugga är ju ändå himla roligt. Men vad ska jag söka i sådana fall? En fristående kurs i nåt roligt ämne eller nåt mer konkret? Nåt som jag faktiskt kan ha "användning" av. Men eftersom jag inte alls vet vad jag vill göra i framtiden så vet jag ju inte vad jag kan ha användning av. Och förresten så tror jag att jag kan ha användning av allt. Det beror bara på hur man använder det. Inget studerande är "slös" tycker jag.
Bara en massa frågor och knappt några svar. Visserligen kan jag alltid söka och sedan tack nej ifall jag ändrar mig. Det går ju faktiskt att göra så.

1 kommentar:

Lisa sa...

ja, jag ska söka än fast jag inte vet om jag vill plugga till hösten, vet ju inte om jag jobbar i höst liksom, men man pluggar ju hellre än å är arbetslös :).