tisdag 6 december 2011

Lucka 6 - Berätta om bloggarna du läser

Jag läser väldigt många bloggar. Vissa läser jag varje dag, andra någon gång i veckan och vissa klickar jag bara in på ibland. Det skulle inte kunna gå att nämna alla. De här är de som jag besöker mest. Och gillar bäst.

Niotillfem. Sandra känner nog de flesta igen. Jag har läst hennes blogg jättelänge. Kan inte ens minnas när jag började. Men bra är den. Hon har en snygg kille, hon lever livets glada dagar i New York och hon klär sig i de finaste klädkombinationer. Det räcker för att jag ska gilla't. Men ett extra plus är ju att hon skriver lite som en gud ibland.



Polichinelle. Jag kommer ihåg exakt när jag började läsa Lovisas blogg. Eller jag kommer inte ihåg när, men jag kommer ihåg inlägget. Det handlade om turkosa saker hon inhandlat den senaste tiden. Bland annat två söta salt-och pepparströare i form av fåglar samt dricksglas. Allt i turkost. Himla fint tyckte jag och sedan var jag fast. Hon har en underbart tjusig klädstil och en förmåga att få all typ av mat, från frukost och vardagsluncher till festliga middagar, att se ut som det vore ungefär det godaste i världen.



Emma says... Emma har en klädstil som är ganska långt ifrån min egen, men hon får allt att se så himla snyggt ut. Hon gör att jag vill klä mig i helsvart med höga discoklackar, rockiga smycken och massa tatueringar (tatueringarna jobbar jag visserligen på). Emma bor i Norrland och verkar så genuint lycklig och tillfreds med livet att det är svårt att göra nåt annat än totalgilla den här tjejen.




acarolinas. Carolina var en av dem som gjorde att jag började älska att läsa gravidbloggar (min hemliga last). Hon skrev öppen och ärligt om sin graviditet med lilla dottern. Sedan gjorde hon en bloggpaus under en ganska lång tid och jag hann nästan glömma bort henne, men nu är hon tillbaka igen. Och gravid. Igen. Denna gången får läsarna följa med igen, och det är så himla intressant läsning. Men Carolina är mycket mer än så. Hon skriver uppriktigt och oreserverat om sina problem med ätstörningar, hon peppar sina läsare till bättre självkänsla, hon problematiserar kring föräldraskap och hon är en hejjare på att baka och jag blir otroligt sugen på diverse bakverk varenda gång jag klickar in mig på hennes blogg.



Sara Lovisa. Saras blogg är ett annat exempel på gravid/mammablogg som jag gillar. Jag upptäckte henne för lite mer än ett år sedan och går fortfarande in och läser varje dag. Hon är en konstnärssjäl som är brutalt ärlig och alltid har en stor dos humor till hands när hon skriver om livet och alla svårigheter hon möter på. Och alla glädjeämnen såklart! Hon gifte sig förra året, med en stilig karl och är alltså både fru och mamma. Saras liv är ganska långt ifrån mitt eget och samtidigt så himla likt. Det är nog därför det är så spännande och intressant att läsa om det. Hon är en blekt blondin som skriver mycket om vikt, självkänsla och den underbara delen av livet som bara är vardag.

Inga kommentarer: