onsdag 28 december 2011

2011: Januari till Mars

Jag tycker det är viktigt att minnas. Att komma ihåg. Så här kommer en liten sammanfattning av 2011. Första delen i alla fall. Resten av året kommer det med. En annan dag.

Januari

2011 började med en hejdundrande nyårsfest hemma i familjen Johansson hus (det vill säga min killes föräldrar). Dock var de inte hemma, utan det var, som man sade i högstadiet, föräldrafritt. Den första januari åt vi bakispizza med kompisarna och på Trollkarlen från Oz. Vilken i mina ögon är en ganska fantastisk film, så det är ju helt klart ett bra sätt att börja året på. Några dagar i på året åkte vi tillbaka till Malmö och där fortsatte månaden med utgångar och ölkalas, pluggande och massa läsning. Jag hade min naturliga hårfärg, som jag inte haft i många månader sedan jag färgade håret gör första gången när jag var kanske 13. Min kille bodde i princip på biblioteket och skrev på sin B-uppsats och jag lagade mycket mat till bara mig själv. Och här började jag använda min senapsfärgade tröja som skulle bli en storfavorit.






Februari
I februari var det fortfarande kallt ute och jag skrev en essay som jämförde två karaktärer ur böckerna The Awakening och The Great Gatsby i mitt kalla kök och frös häcken av mig. Tjocka koftor och fingervantar inomhus blev min vardag. I bloggen skrev jag en rolig boklista, som bland annat handlade om mina favoritböcker och min favoritförfattare. I matväg blev jag blev förtjust i makaroner. Ja, sådana där helt vanliga makaroner som man år när man var liten. Så himla gott, och jag hade inte ätit det på hur länge som helst innan. I februari hade vi många förfester hemma hos oss och vi kom på den eminenta leken "Systemetöverraskning", det vill säga någon form av presentlek med hemliga gåvor från Systembolaget. Mycket skoj!








Mars
När mars rullade in pluggade jag fortfarande en hel del. Det känns ungefär som hela våren bestod av konstant plugg (och så var det nog). Jag skrev en tenta om det engelska språkets historia på biblioteket i Bunkeflostrand som jag fick A på. Det kändes himla bra, för det var en svår tenta som jag hade tokpluggat till. I början på mars gjorde jag en helomvändning angående håret (som ju var min naturliga färg) och färgade det knallrött. Underbart fint, tyckte jag det blev och jag kände mig som Ariel varje dag. Efter boklistan tog slut, så började jag på samma typ av lista, fast med filmer. Jättekul var det, då jag älskar både att titta på och skriva om film.
Den 11 mars föll det snö i Malmö och det kändes väldigt trist, då jag bara ville ha vår och mera vår. Mars överlag är ju en ganska tråkig månad, jag brukar alltid bara längta efter vår men det är så himla långt kvar. På grund av detta så måste man underhålla sig med annat, i år bestod det av många middagar med öl och fina vänner. Ibland blev det spontafest till Big Brother på TV:n.





1 kommentar: