onsdag 23 november 2011

Är jag knäpp eller är jag precis som alla andra?

Är det någon annan som tycker det är jobbigt med sådana här hantverksmänniskor? Alltså sådana som kommer in i ens hem och fixa saker. Eller lagar saker. Eller installerar saker. Eller kanske bygger saker. Sådana i alla fall. Jag får lätt panik om någon sådan ska komma hem till mig. Jag fick en lapp i brevlådan häromdagen där det stod att det skulle komma en människa och utföra service på låsen i alla dörrar här i huset. Mellan 7 och 16 under tre dagar kunde de komma. Man skulle ställa om dörrlåset till serviceläge. Bara där fick jag panik. Va tusan är serviceläge? Jag hade ingen aning. Visserligen skulle jag vara hemma mestadels av dagen, men tänk om det här människan skulle komma innan jag gått upp, direkt vid 7? Hen skulle ju inte komma in, för jag kunde ju inte ställa om låset. Så personen skulle stå utanför och banka till jag öppnar. Och jag skulle få rusa upp ur sängen med bara täcket runt mig och yrvaket öppna dörren. Eller tänk om jag hade ställt om låset rätt? Då skulle personen ju kunna komma in i min lägenhet, där jag ligger och sover. Sover naken till råga på allt. Kanske skulle hen rota runt bland mina saker? Eller öppna sovrumsdörren och se mig sovandes?
Alla de här tankarna for igenom mitt huvud igår kväll. Jag tog in handväskan (som annars hänger i hallen) i sovrummet, så att den skulle vara trygg. Min kille tyckte jag var knäpp, men det är så otroligt obekvämt med att ha främlingar i min lägenhet. Speciellt om jag inte är hemma. Eller, ännu värre, om jag är hemma och sover och inte märker nåt.
Men inget av mina tänka scenarion skedde. Det kom en snäll låskille vid niotiden och då hade ju jag redan gått upp. Han knackade på och jag öppnade och han gjorde det han skulle med mitt dörrlås. Det hela tog ungefär en minut. Och jag hade oroat mig ett dygn. Jag kanske är knäpp ändå?

Inga kommentarer: